Velen staken een kaarsje aan om een geliefde te gedenken

Geplaatst op 22 nov 2020

Zondag 22 november was de laatste zondag van het kerkelijk jaar.

In de dienst op zondagmorgen zijn alle gemeenteleden herdacht die het afgelopen jaar kerkelijk jaar zijn overleden. Van alle acht overledenen waren familieleden aanwezig die in de dienst een gedachteniskaars aanstaken aan de Paaskaars nadat de naam van hun overleden geliefde was genoemd in het midden van onze gemeente.

In andere jaren konden daarna gemeenteleden een kaarsje aansteken aan de Paaskaars ter herinnering aan een langer geleden overleden familielid of iemand anders die hen lief en dierbaar was. Vanwege de coronamaatregelen kon dat nu niet in de dienst.

Daarom was op 22 november ’s middags van 13.00 tot 16.00 de kerk open zodat ieder die wilde naar de kerk kon komen om een kaarsje aan te steken als gedachtenis aan een geliefde. Met op de achtergrond mooie muziek kon men even stel zijn in herinnering.

Velen hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Aan het einde van de middag stonden er 74 brandende kaarsjes op de kaarsentafel.

Hieronder ziet u twee foto’s met de brandende kaarsjes.