Veertigdagentijd en Pasen 2021

Geplaatst op 28 jan 2021

Veertigdagentijd en Pasen 2021
‘Ik ben er voor jou’

De Veertigdagentijd loopt in 2021 van woensdag 17 februari (Aswoensdag) tot en met zaterdag 3 april (Stille zaterdag). Op zondag 4 april is het Pasen.
In de veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij inspireert ons. Als ultieme daad van goedheid gaf Hij zijn leven en stond Hij op uit de dood.
De hoop die dát geeft, geven we door: door barmhartig te zijn en goed te doen.
Er zijn zóveel mensen die wachten op een beetje barmhartigheid, op een daad van goedheid. Jezus laat ons zien wat barmhartigheid is: de hongerigen voeden, de dorstigen drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven.

Zoals u gewend bent, zijn er tal van mogelijkheden om de 40dagentijd mee te beleven.
Dat willen we ook in deze periode van Corona zoveel mogelijk in stand houden.
Hieronder volgt een aantal opties.

Veertigdagentijdkalender
De Petrus veertigdagentijdkalender 2021 daagt u uit tot bezinning in de veertig dagen op weg naar Pasen. U kunt de kalender gratis aanvragen via de website van Kerk in Actie;  https://petrus.protestantsekerk.nl/veertigdagentijdkalender
Lukt het u zelf niet om de kalender te bestellen, kijk dan onderaan dit bericht voor de mogelijkheden.

Spaardoosje
Voor ieder huishouden is er ook dit jaar weer een spaardoosje beschikbaar. Dit spaardoosje wordt bij u thuis bezorgd. Het kan bij u thuis centraal staan tijdens de 40dagentijd.
Met het spaardoosje sparen groot en klein, iedere dag, veertig dagen lang.
Met Pasen worden de gevulde doosjes meegenomen naar de kerk.
Mocht dat tegen die tijd nog niet mogelijk zijn dan kunt u het geld uit het spaardoosje overmaken. Hierover wordt u t.z.t. verder geïnformeerd.

Paasgroetenactie voor gevangenen
Ook dit jaar wordt u weer de mogelijkheid geboden om een Paasgroet te sturen naar mensenrechtenactivisten en gedetineerden, hier en in het buitenland.

Zo’n Paasgroet doet goed. De ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt. Zij merken dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. De Paasgroetenkaart wordt bij u thuis bezorgd. U kunt uw kaart tot uiterlijk 2 maart a.s. inleveren bij:

Rosalie Herkelman     Hugo de Grootweg 31

Marianne Hartman    Lijsterbeshof 6

Ilona van Look            K.vd Sandeplein 9

 

 

Vastenkaart
Vasten is een beproefde manier om u voor te bereiden op Pasen. Jezus gaf Zijn leven voor ons als ultieme daad van liefde. Niet het duister maar de liefde overwint.

Met de speciaal ontwikkelde vastenkaart kunnen volwassenen en kinderen in de Veertigdagentijd elke week op een andere manier vasten. Hierbij kan het vastenplan op de achterkant van de kaart gevolgd worden. Op de kaart houdt u bij hoeveel tijd/geld u bespaart en wat u kunt inzetten voor iemand, waartegen u wilt zeggen: “Ik ben er voor jou” zoals zieken in Moldavië, vluchtelingen in Libanon, boerinnen in Indonesië, kinderen in Zuid-Afrika of een van de andere projecten in de 40dagentijdcampagne.
Tip: Spaar het geld in een speciaal 40dagentijdspaardoosje.
De vastenkaart wordt bij u thuisbezorgd.

Kindernevendienst en Zondagsschool
In deze tijd gaat veel anders dan we gewend zijn. Maar de verhalen gaan door!
Juist nu is het mooi om stil te staan bij de Veertigdagentijd, zowel in de kerk als thuis.
In de Veertigdagentijd leven we toe naar Pasen. Het centrale thema is ‘Levensweg’.

Jezus ging de weg van het leven, met alle hoogten en diepten die daarbij horen. Maar het was ook een weg naar het leven: zijn verhaal loopt uit op het nieuwe begin van Pasen. Daarmee heeft Jezus ook voor ons een levensweg gebaand. Bij alle kinderen van de Kindernevendienst wordt het gezinsboekje ‘Levensweg’ thuis bezorgd. Met dit boekje kunt u thuis aandacht besteden aan dit thema. Voor elke dag is er een verhaal, activiteit, gebed of gedicht. Zo ga je samen op weg naar Pasen.

Als bestellen van de kalender of de vastenkaart u niet lukt, neem dan voor woensdag 10 februari 2021 contact op met
Marlies van der Burg mevdburg@outlook.com of 06-34142559
Zij zorgt dat de materialen in uw bezit komen.