Startdienst 11 september 2022, collectedoel.

Geplaatst op 28 aug 2022

Het doel van de avondmaalscollecte op 11 september is Stichting de Herberg in Breda en sluit aan bij het thema van de startdienst ‘iedereen aan tafel’.

Vanuit christelijke naastenliefde helpt Stichting De Herberg mensen uit Breda en omgeving die geen dak boven hun hoofd hebben en nergens anders terecht kunnen. Zij zijn welkom in een gastvrije, warme huiskamer op de huidige locatie in Breda.

Tientallen dak- en thuislozen worden in een huiselijke sfeer voorzien in hun eerste levensbehoeften. Zij vinden een luisterend oor, ongeacht afkomst of religie. Koffie of thee, brood en een verse warme gevulde kom soep of een warme maaltijd worden aangeboden.

Met een team van veldwerkers, vrijwilligers worden de dak- en thuislozen opgezocht die niet in de nachtopvang willen of kunnen verblijven. Dit gebeurt zowel overdag als ‘s-avonds. Op basis van vertrouwen probeert men deze mensen toe te leiden naar een passend hulpaanbod.
De Herberg Soepbus is een vertrouwd fenomeen en begrip in hartje Breda.
Voor meer informatie kunt u de website van de Herberg raadplegen www.stichtingdeherberg.nl.
Financieel is de Herberg afhankelijk van giften van diverse instanties waaronder kerken. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.