Terugblik gemeentemiddag 26 juni

Geplaatst op 26 jun 2021

Terugblik op de gemeentemiddag 26 juni

De Koren-aar leek zaterdagmiddag wel een bijenkorf. Overal liepen mensen in en uit en in elke ruimte was iets te doen. Er werd geschilderd, geschminkt, naar muziek geluisterd, naar de film over de renovatie van het orgel gekeken. De consistorie werd intensief gebruikt; de ene keer zat het er vol met kinderen die ingespannen hun bingovelletje in de gaten hielden. Het andere moment met volwassenen die aandachtig studeerden op een Zuid-Afrikaans gedicht. Buiten werd naar hartenlust getimmerd en naar sterren gespeurd. Er werden spelletjes gedaan en glimlachstenen beschilderd. En vooral gebabbeld want daar was het allemaal om te doen: elkaar ontmoeten. We werden daarbij geholpen door het prachtige weer en de heerlijkheden die de mensen van SOVAK voor ons hadden gebakken. Aan het einde van de middag, toen iedereen die had gepuzzeld of gewandeld op de Groesplaat weer terug was, kon er naar een afsluitend concert op het gerenoveerde orgel geluisterd worden. Met een lekker drankje in de kerkzaal, erg feestelijk! Ondertussen werd de Koren-aar verbouwd tot restaurant en was het Chinese buffet gearriveerd. Een gezellige maaltijd volgde en rond een uur of zeven waren de gasten voldaan, en meestal met een eigengemaakt boeketje, weer naar huis vertrokken.

Voor de organisatoren is de middag helemaal verlopen zoals ze hadden gehoopt, alles werkte mee. Maar dat kon alleen dankzij alle vrijwilligers die heel veel werk verzet hebben om het doel van de middag te bereiken: ontmoeting.

Iedereen hartelijk dank voor de inzet!

Hieronder een kleine foto impressie (vanwege de AVG-regels). Daar is ook het mozaïek te zien waar met veel handen aan is gewerkt.