Gezamenlijke werelddiaconaatdienst op 4 februari 2024

Geplaatst op 26 jan 2024

Gezamenlijke werelddiaconaatdienst 4 februari – Beter bestand tegen klimaatverandering in Bangladesh
Samen met de Ontmoetingskerk hebben we deze werelddiaconaatdienst voorbereid en gekozen voor Bangladesh als doel voor de collecte.
Bangladesh lijdt zwaar onder klimaatverandering. Het land kampt steeds vaker met cyclonen en overstromingen, regen valt onregelmatiger en de stijgende zeespiegel zorgt voor verzilting van landbouwgrond. Boeren hebben grote moeite om te overleven.

Kerk in Actie helpt boerengezinnen om zich aan te passen aan klimaatverandering zodat ze hun oogst en inkomen veilig kunnen stellen. Zo leren zij bijvoorbeeld om gewassen op een bamboe geraamte boven de grond te verbouwen, zodat ze bij overstromingen niet wegrotten. Ook leren dorpsgemeenschappen met waarschuwingssystemen en evacuatieplannen voorbereid te zijn op rampen.
Via het programma Werelddiaconaat steunt Kerk in Actie de boeren in Bangladesh om bestand te zijn tegen klimaatverandering. Steun dit werk via de collecte op zondag 4 februari of maak uw bijdrage over op de rekening van de diaconie o.v.v. collecte Bangladesh.
Hartelijk dank voor uw gift!
‘Fair van ver’ zal  na de dienst met een kraam in de hal van de kerk staan. Bij ‘Fair van ver’ koopt u originele cadeaus en eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij!

Hartelijke groet namens beide diaconieën, Rosalie Herkelman, Ankie Crielaard en Mariëlle Zwijnenburg
Kerk in actie