Jeugd

Geplaatst op 30 okt 2021

De jeugd neemt in onze gemeente een bijzondere plek in. Voor iedere leeftijd worden er speciale diensten, vieringen en activiteiten georganiseerd. Iedereen is van harte welkom!

Jeugdwerk Hervormde gemeente

In de Hervormde gemeente staan (elke) zondag enthousiaste vrijwilligers klaar voor de kinderen.

Crèche De crèche wordt gehouden voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Het maakt het mogelijk voor ouders met jonge kinderen om samen de ochtenddienst bij te wonen. Er is altijd begeleiding aanwezig om voor de kinderen te zorgen.

Zondagsschool

Elke zondagmorgen, met uitzondering van sommige bijzondere diensten, is er tijdens de kerkdienst zondagsschool voor de kinderen van groep 1 t/m 8. Tijdens de zondagsschool wordt er gewerkt volgens de methode Kind op Zondag.

Gezamenlijk jeugdwerk

Het gezamenlijk jeugdwerk binnen de Hervormde gemeente en de Gereformeerde kerk wordt gecoördineerd door de jeugdouderlingen.

Voor de Hervormde gemeente zijn dit:
Martina Udo
Manon van Strien, <jeugd@hervormdsleeuwijk.nl>

Voor de Gereformeerde kerk zijn dit:
Simone Burgers
Dirk Duijster

Onder het gezamenlijk jeugdwerk vallen:

Kerk op schoot

 

Een Kerk op Schoot viering is een laagdrempelige gericht op het jonge kind. In een Kerk op Schoot-viering wordt een bijbelverhaal verteld op het niveau van deze leeftijdsgroep. Elk verhaal wordt in stukjes geknipt en bij elk stukje komt een liedje op een bekende peutermelodie en een “belevingselement”. We streven er bij Kerk op Schoot naar om meerdere zintuigen aan bod te laten komen! De vieringen vinden plaats in de kerk, zodat de kinderen bekend raken met het kerkgebouw. Ze worden begroet door dominee Beer. Na afloop drinken we wat met elkaar, zodat ook de ouders elkaar kunnen spreken en ontmoeten.

Jeugdclubs

Van september tot en met april is er elke week (behalve in de vakanties) club! De club is er voor alle leeftijden van de groepen 4 t/m 8 van de basisschool. Elke clubavond beginnen we met een stukje van een verhaal uit de bijbel of een gebed, of zingen we een liedje. Daarna kan het van alles zijn! Knutselen, spelletjes, zingen, en gewoon gezellig met elkaar zijn!

Klik hier voor meer informatie

VIP Club

Voor jongeren van het voortgezet onderwijs wordt er één vrijdagavond per twee weken een gezellige avond georganiseerd. Gekke spelletjes, lekker bijkletsen, karaoke, samen een driegangendiner in elkaar zetten, tafelvoetbal, het kan allemaal zomaar gebeuren. Elke avond heeft een thema aan de hand waarvan we allerlei spellen en activiteiten zullen gaan doen. Plezier gegarandeerd!

Klik hier voor meer informatie.

Jeugd- en Jongerenkerk (JJK)

Elke derde zondag van de maanden september t/m juni wordt een speciale dienst voor jongeren van het voortgezet onderwijs gehouden.

Aanvang 10.00 uur.

De diensten worden om en om in de Koren-aar en de Skybox gehouden.

Hieronder vind je het programma voor 2022/2023

Programma 2022-2023

18 september Skybox
16 oktober Korenaar
20 november Skybox
18 december Korenaar
15 januari Skybox
19 februari Korenaar
19 maart Skybox
16 april Korenaar
21 mei Skybox
18 juni Korenaar

Voor de onderlinge communicatie gebruiken we de Jeugd en Jongerenkerk groepswhatsapp. Je hoeft alleen maar je telefoonnummer door te geven om er ook in te willen komen. De jeugdouderlingen treden op als contactpersoon.

We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe gezichten die een dienst willen voorgaan tijdens de jeugd en jongerenkerk. Lijkt het je wat? Of wil je eens meekijken? Laat het ons weten! Je bent van harte welkom!

Weet je een leuk onderwerp waar we het over kunnen hebben. Geef het aan ons door. Dan willen we dat graag gaan uitwerken!