De bijdrages voor de startzondag van 13 september

Geplaatst op 10 sep 2020

Het jaarthema 2020-2021 van de Protestantse Kerk is ‘Het goede leven – Bloeien in Gods licht’.

De betekenis van ‘een goed leven’ kan op verschillende manieren uitgelegd worden. Misschien denkt u meteen aan een leven waar alles goed gaat en waarin dromen uitkomen. Of aan een leven waarin u tevreden bent met wat u heeft en u zich gelukkig voelt, ook als er soms dingen ‘mis’ gaan.

De startzondagcommissie wil u uitdagen om een afbeelding te maken bij dit thema. Als u een schilderij of tekening gaat maken van ‘het goede leven’ wat komt er dan op het doek of op papier te staan? En als deze uitdaging iets te hoog gegrepen is, kunt u dan misschien een afbeelding vinden in de vorm van een foto, een kaart of een ander plaatje?

Klik HIER om een foto van uw afbeelding naar Martine Jagtenberg te mailen. Deze foto’s zullen een plaats krijgen op de websites van de Hervormde Kerk en de Ontmoetingskerk en mogelijk ook gebruikt worden tijdens de Startzondag op 13 september 2020.

Onderstaand de bijdragen die wij mochten ontvangen:

vuurtoren Bijgaand stuur ik je een foto van een schilderij. Voor ons betekent dit dat ons geloof het baken is in de stormen van het leven. De preek van vanochtend had hier ook betrekking op.
 
Wij dachten dat dit wel toepasselijk zou zijn. Een prachtige zonsondergang. Op naar een nieuwe dag!
Een lied dat troost gaf in het verleden,
vertrouwen brengt in het heden
en houvast geeft voor de toekomst
Het goede leven Het goede leven
Als de ‘Sorgen’ ver weg zijn, dan is ‘Het goede leven’ dichterbij. Zou het trouwens toeval zijn dat je daarbij ook ‘omhoog’ moet kijken?!
Als het donker is, maar er is een ‘het Licht’ dat in ons midden brandt…. en je ziet de anderen in een kring om je heen. ‘Het goede leven’ werpt dan zijn schaduw vooruit.

Hierbij een foto van onze vakantie in Oostenrijk.

We zagen een regenboog in een waterval.