Advent en kerst

Geplaatst op 08 nov 2021

BesteĀ  gemeenteleden,

Zondagsschool de Bron is altijd heel actief rondom advent en kerst.

Op zondag 28 november a.s. is het eerste advent. Tijdens de advent periode zullen we, zoals gewoonlijk, het adventsproject van Kind op Zondag volgen. Het project heet ‘Het plakboek van Lucas’.

Alle kinderen zullen een envelop ontvangen met daarin een boekje om het project ook thuis te kunnen beleven.

Normaal gesproken vieren we op 24 december ons traditionele kinderkerstfeest. Om een aantal redenen zal dit kerstfeest op vrijdagavond 24 december a.s, voor het eerst in misschien wel 60 jaar, dit jaar niet doorgaan. Hiervoor is een aantal redenen:

  • Het kerstfeest van de zondagsschool is een dag na het kerstfeest op school. Daardoor is het voor de kinderen en voor de leiding erg veel.
  • Op zaterdag 18 december a.s. wordt er in Sleeuwijk een herdertjestocht georganiseerd door beide PKN kerken en Evangelische gemeente De Burcht. Hierover hoort u binnenkort meer. Het organiseren van deze tocht vraagt veel tijd.
  • Een aantal van onze kinderen is op vakantie in de eerste week van de kerstvakantie. Daardoor blijven er niet zoveel kinderen over om het kerstfeest mee te vieren.

In plaats van het kinderkerstfeest op vrijdag 24 december a.s. zullen we op kerstmorgen een mooie kerstviering organiseren tijdens de zondagsschool. We sluiten het project af in de kerk en gaan daarna naar de grote zaal van de Koren-aar voor een sfeervolle kerstviering. De kinderen kunnen met hun ouders mee naar de kerk komen of kunnen zich iets voor 10 uur melden in de Koren-aar. Zij kunnen dan rond 11.00 uur weer opgehaald worden.

Op zondag 26 december a.s. is er dan ook gewoon zondagsschool.

We hopen al onze kinderen te zien in de adventsperiode en kijken uit naar een sfeervolle herdertjestocht en een gezellig kinderkerstfeest op eerste kerstdag tijdens de zondagssschool.

Met vriendelijke groet,

De leiding van Zondagsschool De Bron