Jeugd

De jeugd neemt in onze gemeente een bijzondere plek in. Voor iedere leeftijd worden er speciale diensten, vieringen en activiteiten georganiseerd. Iedereen is van harte welkom!

Jeugdwerk Hervormde gemeente

In de Hervormde gemeente staan (elke) zondag enthousiaste vrijwilligers klaar voor de kinderen.

Crèche De crèche wordt gehouden voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Het maakt het mogelijk voor ouders met jonge kinderen om samen de ochtenddienst bij te wonen. Er is altijd begeleiding aanwezig om voor de kinderen te zorgen.

Zondagsschool

Elke zondagmorgen, met uitzondering van sommige bijzondere diensten, is er tijdens de kerkdienst zondagsschool voor de kinderen van groep 1 t/m 8. Tijdens de zondagsschool wordt er gewerkt volgens de methode Kind op Zondag.

Gezamenlijk jeugdwerk

Het gezamenlijk jeugdwerk binnen de Hervormde gemeente en de Gereformeerde kerk wordt gecoördineerd door de jeugdouderlingen.

Voor de Hervormde gemeente zijn dit:
Marjolein Plomp, Sleeuwijk, mhcplomp@outlook.com
Manon van Strien, <jeugd@hervormdsleeuwijk.nl>

Voor de Gereformeerde kerk zijn dit:
Simone Burgers
Janneke Grobecker

Onder het gezamenlijk jeugdwerk vallen:

Jeugdclubs

Van september tot en met april is er elke week (behalve in de vakanties) club! De club is er voor alle leeftijden van de groepen 4 t/m 8 van de basisschool. Elke clubavond beginnen we met een stukje van een verhaal uit de bijbel of een gebed, of zingen we een liedje. Daarna kan het van alles zijn! Knutselen, spelletjes, zingen, en gewoon gezellig met elkaar zijn!

Klik hier voor meer informatie

VIP Club

Voor jongeren van het voortgezet onderwijs wordt er één vrijdagavond per twee weken een gezellige avond georganiseerd. Gekke spelletjes, lekker bijkletsen, karaoke, samen een driegangendiner in elkaar zetten, tafelvoetbal, het kan allemaal zomaar gebeuren. Elke avond heeft een thema aan de hand waarvan we allerlei spellen en activiteiten zullen gaan doen. Plezier gegarandeerd!

Klik hier voor meer informatie.

Jeugd- en Jongerenkerk (JJK)

Elke derde zondag van de maanden september t/m juni wordt een speciale dienst voor jongeren van het voortgezet onderwijs gehouden.

Aanvang 10.00 uur.

De diensten worden om en om in de Koren-aar en de Skybox gehouden.

Hieronder vind je het programma voor 2020/2021

Programma 2020-2021

20 september 2020 Koren-aar Corné
18 oktober 2020 Morgenster Dominee Adrian Blom
15 november 2020 Morgenster Leon, Ruurd & Hendrika
20 december 2020 via Teams! Jeugdouderlingen
17 januari 2021 via Teams! Marjolein & Inge
21 februari 2021 via Teams! Dominee Adrian Blom
21 maart 2021 via Teams! Jeugdouderlingen
18 april 2021 op de dijk, bij de Notenlaan Leon, Ruurd & Hendrika
16 mei 2021 Koren-aar Corné
20 juni 2021 Skybox Marjolein & Inge

Voor de onderlinge communicatie gebruiken we de Jeugd en Jongerenkerk groepswhatsapp. Je hoeft alleen maar je telefoonnummer door te geven om er ook in te willen komen. De jeugdouderlingen treden op als contactpersoon.

We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe gezichten die een dienst willen voorgaan tijdens de jeugd en jongerenkerk. Lijkt het je wat? Of wil je eens meekijken? Laat het ons weten! Je bent van harte welkom!

Weet je een leuk onderwerp waar we het over kunnen hebben. Geef het aan ons door. Dan willen we dat graag gaan uitwerken!

Aankomende activiteiten