13 oktober 2020 21 lessen voor de 21 eeuw – boekbespreking van Yuval Noah Harari – Onbepaald uitgesteld

21 lessen voor de 21e eeuw – boekbespreking van Yuval Noah Harari

 

Datum                  : dinsdag 13 oktober 2020 (2e avond*)

Tijd                       : 20.00 uur

Plaats                   : Koren-aar

Leiding                 : ds. Adrian Blom

 

Na zijn succesvolle werken ‘Sapiens’ (2014) en ‘Homo Deus’ (2016) over respectievelijk de geschiedenis en toekomst van de mensheid, geeft de Israëlische historicus, futuroloog en transhumanist Harari (1976) hier een overzicht van de uitdagingen waar Homo Sapiens anno 2018 voor staat op het gebied van (bio)technologie, klimaatverandering, kunstmatige intelligentie, politiek, religie, oorlog, terrorisme.

 

Vergeleken met zijn eerdere werk zijn de lessen in dit boek meer in essaystijl geschreven en bevatten veel actuele onderwerpen zoals de Brexit, het presidentschap van Trump en het Israël van Netanyahu. Daarnaast is de persoon van de auteur prominent aanwezig en komen zijn homoseksualiteit, de Israëlische nationaliteit, het jodendom en zijn visie op meditatie en de menselijke geest uitgebreid aan de orde.

 

Harari wil de lezer niet bang maken met zijn doemscenario’s maar geeft ook hoop en advies over hoe om te gaan met complexiteit, technologie en oorlogsdreiging.

 

*In verband met corona is de 2e avond van deze boekbespreking vorig seizoen geannuleerd. Indien u de 1e avond niet heeft bijgewoond, maar u wilt deze avond wel aanwezig zijn, dan is het raadzaam kennis te nemen van de inhoud van het boek.

 

Aankomende activiteiten